Mikrosementti asennettuna Tampereelle ja lähikuntiin

Mikrosementti on nimensä mukaisesti sementtipohjainen, akryyliin sekoitettava pinnoite. Perinteisestä sementistä poiketen akryyli tekee mikrosementistä lujan ja kestävän, mutta kuitenkin joustavan pinnan. Usein pinnoite viimeistellään vielä polyuretaanilakalla, mikä helpottaa pintojen puhtaanapitoa.

Mikrosementtiä voidaan käyttää kaikissa kodin tiloissa: niin seinissä, lattioissa, tasoissa kuin märkätiloissa. Mirkosementin pinta on saumaton sekä muistuttaa rouheaa ja elävää betonipintaa, mutta tuntuu huomattavasti sileämmältä. Tarjolla on useita eri sävyvaihtoehtoja.

Viimeistelläänkö sinunkin kotisi mikrosementtipinnoitteella?

Suunnittelemme mielellämme kanssasi kotisi ilmeen päivityksen tyylikkäällä ja helppohoitoisella mikrosementillä. Toteutamme mikrosementtipinnoitukset kaikkiin kodin tiloihin Tampereen seudulla.

Ota yhteyttä

Miten mikrosementin asennus tapahtuu?

  1. Mikrosementin asennus alkaa aina huolellisilla pohjatöillä. Käsiteltävä pinta tasoitetaan sekä puhdistetaan huolellisesti.
  2. Mikrosementti sekoitetaan akryyliin ja liipataan teräslastalla pinnalle. Mikrosementtiä levitetään useita ohuita kerroksia. Pinnasta voidaan tehdä täysin tasainen tai siihen voidaan jättää näkyviin levitysjälkiä, mikä tekee pintaan eloisaa struktuuria.
  3. Lopuksi pinnasta hiotaan mahdolliset epätasaisuudet ja pinta päällystetään sopivalla lakalla, vahalla tai muulla pinnoittusaineella.

Mikrosementti on erittäin helppohoitoinen – hoitoon riittää pääsääntöisesti säännöllinen pesu miedolla yleispuhdistusaineella. Saumattomuutensa ansiosta mikrosementtipinta on helppo pestä.

Kuten kaikki muutkin pinnoitteet, myös mikrosementti kuluu käytössä. 5–10 vuoden välein suositellaankin mikrosementin käsittelyä kevyesti hiomalla pinta ja levittämällä siihen uusi kerros vahaa tai lakkaa.

Mikrosementin hinta

Mikrosementin hinta riippuu suuresti sen käyttökohteesta. Kuivat tilat, kuten sisätilojen seinät, saadaan yleensä tehtyä melko nopeasti ja vähemmällä loppukäsittelyaineella.

Märkätilat puolestaan vaativat usein enemmän työtä: mikäli vesieriste ja laattapinta eivät ole ehjiä, tulee ne ensin purkaa ja rakentaa uudestaan ennen mikrosementin asennusta. Lisäksi märkätiloissa mikrosementti tulee pinnoittaa suuremmalla määrällä vettä hylkivää ja eristävää loppukäsittelyainetta. Jos märkätilan nykyiset eristeet ja pinnat ovat ehjiä ja melko tuoreita, mikrosementti on kuitenkin huomattavasti esimerkiksi uutta laatoitusta edullisempi keino päivittää tilan ilme.

Mikrosementin asennuksen hintaan vaikuttavat kokonaisuudessaan:

  • Käsiteltävän alueen vaatimukset
  • Käsiteltävän alueen tarvittavat pohjatyöt
  • Käsiteltävän alueen pinta-ala

Mihin mikrosementti sopii?

Mikrosementti sopii kaikkiin kodin sisä- ja ulkotiloihin, kuten:

  • Seinään, kattoon tai lattiaan
  • Keittiön välitilaan tai tasoihin
  • Kylpyhuoneeseen tai WC-tilaan
  • Terassille tai parvekkeelle

Mikrosementin etuja ovat sen kestävyys, helppohoitoisuus, helppo ja kustannustehokas asennus sekä monipuoliset tyyli- ja värivaihtoehdot. Mikrosementti on esimerkiksi betonia sileämpi, muttei kuitenkaan liukas. Materiaali sopii erinomaisesti myös kosteisiin tiloihin.

Mikrosementti tehosteseinänä

Yksi mikrosementin suosituimmista käyttökohteista on tehosteseinä. Mikrosementin pinta luo rouhean urbaanin, betonin kaltaisen efektin. Pintaan voidaan tarkoituksella jättää näkyviin levitysjälkiä tuomaan eläväistä struktuuria. Koska mikrosementtiä on saatavilla useassa eri värissä, löytyy jokaiseen kotiin varmasti sopiva vaihtoehto.

Mikrosementti lattiana

Lattiana mikrosementti on kestävä ja helppohoitoinen. Huoltoon riittää kevyt hionta sekä pintakäsittely 5–10 vuoden välein. Saumattomuutensa ansiosta myös mikrosementin puhdistus on helppoa niin imurilla kuin mopilla ja miedolla pesuaineella. Mikrosementti ei myöskään ole liukas, minkä ansiosta se on turvallinen lattiamateriaali tilassa kuin tilassa.

Mikrosementti kylpyhuoneessa

Mikrosementti on kustannustehokas keino päivittää kylpyhuoneen tai WC:n ilme. Se voidaan levittää suoraan ehjän laattapinnan päälle, mikä säästää niin aikaa kuin rahaa märkätilaremontissa. Mikrosementin käsittely polyuretaanilakalla tekee siitä täysin vettäpitävän ja likaa hylkivän. Mikrosementtipintojen ansiosta voit unohtaa laattasaumojen työlään puhdistuksen, sillä pinta on täysin saumaton ja miellyttävän sileä – olematta kuitenkaan liukas.

Mikrosementti keittiössä

Keittiöissä mikrosementtiä käytetään usein seinissä ja välitiloissa, mutta se sopii erinomaisesti myös keittiötason pinnoitteeksi. Sileä ja saumaton pinta on helppo puhdistaa pyyhkäisemällä rätillä ja miedolla pesuaineella. Tyylikäs ja helppohoitoinen keittiö syntyy vaivattomasti käsittelemällä sekä välitila että tasot mikrosementillä saumattomaksi kokonaisuudeksi.

Haluatko lisätietoa mikrosementin käyttömahdollisuuksista?

Ota rohkeasti yhteyttä, niin kerromme sinulle lisää mikrosementistä ja suunnittelemme juuri sinun tarpeisiisi sopivat mikrosementtipinnat.

Ota yhteyttä