Mistä remontin hinta muodostuu?

Remonttia suunnitellessa ajatukset kääntyvät jossain vaiheessa pakostikin kustannuksiin. Mitä haaveilemani remontti tulisi maksamaan ja kuinka paljon mihinkin vaiheeseen tulisi budjetoida?

Remontin hintaan vaikuttavat useat eri tekijät ja osa-alueet. Jatka lukemista niin ymmärrät, mistä remontin hinta kokonaisuudessaan tulee muodostumaan.

Suunnittelu

Remontti alkaa aina suunnittelusta. Useimmiten selvää on, mitä pitäisi tehdä, mutta remontin laajuus, toteutustavat ja materiaalivalinnat vaativat paljon ajatustyötä ja huolellista suunnittelua.

Puutteellinen remonttisuunnitelma voi tuoda yllättäviä kustannuksia ja aiheuttaa remonttiaikataulun viivästymistä. Tiesitkö esimerkiksi, että ennen vuotta 1994 rakennetuissa kiinteistöissä tulee aina tehdä asbestikartoitus ennen rakenteisiin koskemista? Mikäli asbestia havaitaan, tulee mahdolliset purkutyöt toteuttaa asiamukaisesti asbestipurkuna, mikä tuo välittömästi lisäkustannuksia.

Remontin suunnitteluun onkin usein hyvä ottaa avuksi alan ammattilainen, joka osaa paitsi ottaa huomioon remontin toteutustapaan vaikuttavat asiat ja suunnitella juuri sinun tarpeitasi vastaavat toteutukset, myös arvioida luotettavasti remontin kestoa ja kustannuksia. Näin remontti pysyy todennäköisemmin antamassasi budjetissa sekä valmistuu suunnitelussa aikataulussa.

Materiaalit

Uusien materiaalien ja kalusteiden valinta on monen lempiosuus remontissa. Itse valitut materiaalit tekevät kodistasi oman näköisesi ja parantavat viihtyvyyttä.

Materiaalivalinnoissa ei kuitenkaan kannata tuijottaa sokeasti vain ulkonäköä. Esimerkiksi puinen työtaso näyttää upealta, mutta se vaatii säännöllistä huoltoa. Mikäli et siis ole valmis öljyämään ja mahdollisesti hiomaan tasoa säännöllisesti, on esimerkiksi laminaatti helppohoitoisempi vaihtoehto.

Laadukkaitakin materiaaleja voi toisinaan löytää hyvään hintaan, mutta pelkän hinnan perässäkään ei kannata juosta. Halvat materiaalit voidaan joutua vaihtamaan uudelleen jo muutaman vuoden päästä. Tällöin hieman kalliimpi, mutta laadukas valinta voikin pitkässä juoksussa tulla edullisemmaksi.

Työn osuus

Varsinaiseen toteutukseen on tapoja yhtä monta kuin tekijääkin. Itse tekemällä voit säästää tässä hetkessä pitkän pennin, mutta mikäli toteutus ei onnistukaan suunnitelmien mukaan tai työn laatu jää heikoksi, tulee tehdyn työn korjaaminen jälleen pitkässä juoksussa kalliimmaksi kuin kerralla hyvin tehty.

Ammattitaitoinen urakoitsija osaa toteuttaa juuri sovitun kaltaisen, laadukkaan toteutuksen sovitussa aikataulussa ja budjetissa. Toteutus tehdään sopimuksen mukaan tyypillisesti joko urakka- tai tuntihinnalla. Sopimukset ja niiden sisällöt vaihtelevat runsaasti: tarkastele esimerkiksi, sisältääkö toteutus vanhojen materiaalien poisviennin ja kierrätyksen tai loppusiivouksen. Vertailen eri vaihtoehtoja ja keskustele tarkasti sopimuksen sisällöstä, niin vältyt yllätyksiltä ja lisäkustannuksilta.

Huolellinen suunnittelu tuo säästöjä tulevaisuudessa

“Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pätee myös remonteissa. Kun suunnittelet rauhassa, pysyt varmemmin budjetissa. Laadukkaat materiaalivalinnat ja ammattitaitoinen toteutus ovat säästävät sinulta tulevaisuudessa niin aikaa, vaivaa kuin rahaa.

Materiaalivalinnoissa kannattaa myös muistaa, että klassiset ja neutraalit valinnat ovat usein pitkäikäisempiä ja säilyttävät hyvin asunnon jälleenmyyntiarvoa. Toisaalta, rohkeat toteutukset voivat toimia hyvänä erottautumiskeinona ja jopa nostaa asunnon arvoa. Kannattaa kuitenkin pohtia, miten rohkeammat ratkaisut toteutetaan: esimerkiksi kirkkaan värinen seinä voidaan aina maalata uudelleen, mutta räiskyvät laatoitukset vaativat suuremman työn, mikäli uusi asukas ne haluaa vaihtaa.

Mikäli haluat keskustella remonttisuunnitelmistasi, ota rohkeasti yhteyttä. Autamme sinua mielellämme aina suunnittelusta ja materiaalivalinnoista työn toteutukseen saakka – avaimet käteen -periaatteella, tietenkin.

Ota yhteyttä Tutustu remonttipalveluihimme