Mikrosementti kylpyhuoneeseen – kustannustehokas, vaivaton ja tyylikäs vaihtoehto

6.7.2022

Mikrosementti on tällä hetkellä erityisen suosittu pintamateriaali. Eikä ihme, sillä se on kustannustehokas, vaivaton ja tyylikäs vaihtoehto toteuttaa kylpyhuoneen pintaremontti. Mikrosementillä toteutettu kylpyhuoneremontti voi olla jopa 50-70% edullisempi verrattuna perinteiseen kylpyhuoneremonttiin. Lisäksi mikrosementti on ekologinen vaihtoehto, sillä se voidaan asentaa nykyisten pintojen päälle. Vanhoja pintoja tai rakenteita ei tarvitse purkaa, ja näin vältytään rakennusjätteiltä, jotka kuormittavat ilmastoa.

Mirkosementin pinta on saumaton ja se muistuttaa rouheaa ja elävää betonipintaa, mutta tuntuu huomattavasti sileämmältä. Mikrosementin etuina ovat kestävyys, helppohoitoisuus, kustannustehokas asennus sekä monipuoliset tyyli- ja värivaihtoehdot.

Mikä mikrosementti?

Mikrosementti on sementtipohjainen, akryyliin sekoitettava pinnoite. Perinteisestä sementistä poiketen akryyli tekee mikrosementistä lujan, kestävän ja joustavan pinnan. Mikrosementtipinta on betonia sileämpi, muttei kuitenkaan liukas, ja tämän ansiosta se soveltuu erinomaisesti käytettäväksi myös kylpyhuoneen lattiassa.

Mikrosementissä ei ole lainkaan saumoja ja yhtenäinen pinta onkin yksi sen parhaista ominaisuuksista muun muassa puhtaanapidon kannalta. Viikottaiseen tai kuukausittaiseen puhtaanapitoon riittää pintojen pyyhkiminen kostealla liinalla, käyttäen tarvittaessa neutraaleja pesuaineita. Märkätiloissa pinnoite vielä viimeistellään vettäpitäväksi ja likaa hylkiväksi polyuretaanilakalla. Pinnan vahaus tai lakkaus kannattaa uusia 5 – 10 vuoden päästä asennuksesta, kulutuksesta riippuen. Näin pidennät mikrosementin kestävyyttä entisestään.

Mikrosementillä uusi ilme kylpyhuoneeseen

Normaalisti kylpyhuoneen pintaremontti täytyy tehdä perusteellisesti, repien pinnat auki vesieristeitä myöten. Mikrosementti on nopea ja kustannustehokas vaihtoehto kylpyhuoneen ilmeen uudistamiseen, sillä mikrosementillä voi päällystää kaakelit, ilman että niitä täytyy poistaa. Mikrosementti on ohut, hengittävä pinnoite, jota voi verrata esimerkiksi kaakeleiden maalaamiseen. Tämän takia hyväkuntoiseen ja asianmukaisesti vesieristettyyn kylpytilaan voidaan käyttää mikrosementtiä pintojen uudistamiseen.

Mikrosementin asennukseen kylpyhuoneissa varataan aikaa noin kaksi viikkoa. Itse asennus kestää noin viikon, jonka jälkeen materiaalin annetaan kuivua toinen viikko. Näin saavutetaan erittäin luja pinta.

Mikrosementillä voidaan loihtia juuri halutunlainen pinta; pinnan viimeistelystä riippuen mikrosementin ulkonäkö voi vaihdella puolihimmeästä kiiltävään. Mikrosementtiä pystyy sävyttämään rajattomasti, joten väri- ja sävyvaihtoehdot eivät varmasti lopu kesken. Mikäli unelmoit glamourista arjen keskelle ja toivot kylpyhuoneen pinnoilta vähän enemmän, on mikrosementtiin mahdollista lisätä hilettä, jotta pintaan saadaan helmiäistä ja säihkettä.

Tilaa mikrosementin asennus ammattitaitoiselta remonttikumppanilta

Uudistetaanko sinunkin kylpyhuoneesi ilme mikrosementtipinnoitteella? Mikrosementtiä voidaan kylpyhuoneen lisäksi käyttää kaikissa kodin tiloissa: niin seinissä, lattioissa, tasoissa kuin ulkotiloissakin. 

Suunnittelemme mielellämme kanssasi kotisi ilmeen päivityksen tyylikkäällä ja helppohoitoisella mikrosementillä. Toteutamme mikrosementtipinnoitukset kaikkiin kodin tiloihin Tampereen seudulla – avaimet käteen -periaatteella, tietenkin.

Ota yhteyttä Lue lisää mikrosementin asennuksesta