Pienen WC:n remontti – näin teet pienestä tilasta avaramman

Huolellisen suunnittelun sekä ensiluokkaisen toteutuksen avulla pienikin WC voidaan saada tuntumaan käytännölliseltä. Usein WC:n pienen koon ajatellaan olevan este sen toimivuudelle ja tyylikkyydelle, mutta oikeilla valinnoilla voidaan tilasta tehdä entistä viihtyisämpi ja avarampi.

Tässä artikkelissa kerromme, mitä pienen WC:n remontissa tulee ottaa huomioon ja millaisilla valinnoilla teet vessasta omannäköisen käytännöllisyyttä ja toimivuutta unohtamatta.

Mitä ottaa huomioon pienen WC:n remontissa?

Onnistunut WC-remontti edellyttää huolellista suunnittelua. Tästä syystä ennen remontin aloittamista onkin tärkeää miettiä, ketkä henkilöt käyttävät vessaa ja millaisia tarpeita tai vaatimuksia heillä on.

Mikäli vessaa käyttävät perheen pienimmät, kylpyhuonekalusteet tulee sijoittaa hieman matalammalle tasolle. WC saattaa olla myös useamman aikuisen käytössä, jolloin suunnittelussa kannattaa kiinnittää huomiota säilytysratkaisujen valintaan ja iäkkäämmän henkilön tapauksessa mahdollisiin apuvälineisiin ja niiden sijoitteluun.

Eri henkilöiden tarpeet ja vaatimukset saattavat poiketa toisistaan hyvinkin paljon, minkä vuoksi on tärkeää kiinnittää huomiota ainakin seuraavien asioiden valintaan pientä vessaa remontoitaessa:

  • Kalusteet
  • Säilytystila
  • Valaistus ja värit

Pieni vessa, joka on paitsi tyylikäs ja arjessa toimiva, vaatii oikeanlaiset kalusteet. Oikeanlaisilla kaluste-, valaistus- ja värivalinnoilla saat luotua pieneen tilaan avaruutta sekä loihdittua lisää käytännöllistä säilytystilaa.

Pienen WC:n kalusteet

Pienen WC:n suunnittelu kannattaa aloittaa tärkeimmistä kalusteista, eli WC-istuimesta ja pesualtaasta.

Seinään kiinnitettävä WC-istuin on paitsi tyylikkään moderni, myös minimalistinen ja tekee tilaan avaramman vaikutelman. Mikäli kuitenkin päädyt perinteisempään, lattiaan kiinnitettävään istuimeen, kannattaa sen mahdollisuuksien mukaan asentaa siten, että sen reunoille jää tilaa. Istuimen molemmin puolin voidaan asentaa esimerkiksi kapeita hyllyjä, joilla säilytät siististi esimerkiksi WC-paperirullat tai puhdistusaineet.

Markkinoilla on loputtomiin erilaisia pesuallas- ja allaskaappivaihtoehtoja, joista löytyy myös kapeampia malleja. Kaapin sijaan myös vetolaatikosto pesualtaan alla voi olla hyvä vaihtoehto.

Allaskaapin yläpuolelle lisää laskutilaa voidaan tuoda esimerkiksi malja-altaan tai seinään kiinnitettävän pesualtaan avulla. Pesuallas voidaan asentaa myös esimerkiksi pelkän tason päälle, jolloin tason alle jää tilaa esimerkiksi erillisille hyllyille, pyykkikorille tai vaikka kissanvessalle.

Säilytystilaa pieneen vessaan

Usein pelkkä allaskaappi ei tarjoa riittävästi säilytystilaa vessaan – etenkin, jos se on huoneiston ainoa. Pienessä vessassa neliöitä on yleensä vain rajallinen määrä, jonka vuoksi myös seinätila kannattaa ottaa tehokkaaseen käyttöön.

Seinään kiinnitettävä peilikaappi on pieneen tilaan usein erinomainen valinta. Peilikaapin lisäksi seinille voidaan myös kiinnittää avohyllyjä, joissa voidaan säilyttää päivittäisessä käytössä olevia tavaroita, kuten vaikkapa henkilökohtaisia hygienia- ja kosmetiikkatuotteita.

Peilikaapin sijaan voidaan valita myös pienempi, erillinen peili ja modernit spottivalot. Seinille voidaan asentaa luovasti eripituisia seinähyllyjä, jolloin kauniit kosmetiikkatuotteet voivat olla suoraan esillä tai piilotettuna koreihin.

WC:n valaistus ja värit

Valaistuksella on erittäin suuri merkitys sopivan tunnelman luomisessa. Pienen WC:n tapauksessa valaistus vaikuttaa olennaisesti myös tilan käytännöllisyyteen ja toimivuuteen: minivessa saattaa näyttää entistä pienemmältä, mikäli valaistukseen ei panosteta.

Tästä syystä tilaan tulisi sijoittaa ainakin kattovalaistus sekä mielellään myös kohdevalot. Allas- ja peilikaappeihin on valittavissa useita erilaisia kohdevaloja, kuten esimerkiksi ylä- ja alavalot, sisävalot, allasvalot, valonauhat, integroidut valaisimet tai ulkoiset valaisimet.

Tunnelmaa on mahdollista luoda erilaisilla väreillä. Vessa, jossa tilaa on niukasti, kannattaa suosia vaaleita sävyjä. Valkoinen ja sen eri sävyt kestävät aikaa ja saavat pienen WC:n näyttämään entistä avarammalta.

Kokonaisuuden ei kuitenkaan missään tapauksessa tarvitse olla tylsä, sillä pienillä värikkäillä yksityiskohdilla vessasta saa tehtyä paitsi tyylikkään, myös tunnelmallisen ja persoonallisen.

Toteuta pienen WC:n remontti ammattilaistemme avulla

Vessaremontti kannattaa toteuttaa luotettavien ammattilaisten avulla, vaikka kyse olisikin vain pienestä tilasta. Vessa- ja kylpyhuoneremonttien ammattilaisillamme on vuosien kokemus eri kokoisten WC-tilojen remontoimisesta. Autamme mielellämme remontin suunnittelussa, mutta meille voit toimittaa myös valmiin suunnitelman ja nauttia käyttövalmiista ja toiveitasi vastaavasta lopputuloksesta.

Ammattilaistemme avulla pienen WC:n remontti hoituu nopeasti ja vaivattomasti alusta loppuun saakka!

Lue lisää kylpyhuoneremonteista Ota yhteyttä