Sisustussuunnittelua tehdään yhteistyössä asiakkaan kanssa

Sisustussuunnittelu vaikuttaa myös arjen sujuvuuteen

Sisustussuunnittelu ei ole ainoastaan kodin somistamista sohvatyynyin ja kukka-asetelmin, vaan kokonaisvaltaista tilankäytön suunnittelua ja harmonisointia. Kysyimme sisustussuunnittelijaltamme Hanna Laineelta muun muassa mitä sisustussuunnittelu pitää sisällään ja milloin sisustussuunnittelija kannattaa ottaa avuksi.

Sisustussuunnittelija yhdistää käytännön tarpeet ja visuaaliset toiveet harmoniseksi kokonaisuukseksi

Laineen mukaan koskaan ei ole liian pientä tai suurta tarvetta, jossa sisustussuunnittelija ei voisi auttaa. Yksinkertaisimmillaan kokonaisuus voi pitää sisällään ainoastaan tilan somistusta esimerkiksi tekstiilien ja sisustuselementtien avulla, mutta sisustussuunnittelu voi kattaa myös koko talon tai asunnon tilankäytön suunnittelua jo pohjapiirroksesta lähtien.

“Sisustussuunnittelu lähtee aina asiakkaasta: sisustussuunnittelijan tehtävänä ei ole tehdä yksin päätöksiä kodin tilankäytöstä ja sisustuksesta, vaan kuunnella tarkasti asiakkaan toiveita, mieltymyksiä ja arjen tarpeita. Tämän pohjalta suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa toimiva ja harmoninen kokonaisuus”, Laine kertoo.

Sisustussuunnittelija voidaan ottaa avuksi jo uudiskohteen rakennusvaiheessa tai remonttia suunnitellessa. Tällöin suunnittelija voi auttaa suunnittelemaan esimerkiksi kodin pohjaratkaisua, kiintokalusteita ja materiaalivalintoja. Laineen mukaan sisustussuunnittelijan osallistaminen remontin suunnitteluun onkin usein hyödyllistä: “Kun sekä käytännön tarpeet että visuaaliset toiveet osataan yhdistää toimivaksi kokonaisuudeksi ja tavoiteltu lopputulos on kirkas jo remonttia suunnitellessa, on itse remontin toteuttaminenkin sujuvampaa ja kustannustehokkaampaa.”

Hyvänä esimerkkinä voidaan käyttää keittiöremonttia. Esimerkiksi putkistojen sijainti määrittää, mihin altaat ja tiskikone voidaan sijoittaa. Mikäli vesipiste halutaan siis sijoittaa uudelleen, tulee aivan ensimmäisenä vetää putket uudelleen. Jos vasta seinä- ja lattiapintojen toteutuksen jälkeen todetaan, että altaan sijainti ei ole ihanteellinen, voidaan pahimmassa tapauksessa jo tehtyjä rakenteita joutua purkamaan. Lisäksi on hyvä huomioida, että keittiön toiminnallisuuksien ja kalusteiden sijoittelu vaikuttaa merkittävästi ulkonäön lisäksi myös käytön sujuvuuteen. Sisustussuunnittelija osaakin ottaa huomioon paitsi visuaaliset mieltymykset, myös käytännön toimivuuden.

Herätä kotisi uuteen loistoon

Vaikka talo seisoisi jo tukevasti kivijalallaan eikä remontille ole akuuttia tarvetta, sisustussuunnittelija voi auttaa piristämään kodin ilmettä ja parantamaan sen toiminnallisuuksia myös olemassa olevaan kokonaisuuteen. Esimerkiksi valaistuksella on merkittävä vaikutus tilan tunnelmaan ja kalusteiden sijoittelulla voidaan vaikuttaa arjen sujuvuuteen. “Moni arkailee turhaan esimerkiksi värien käytössä, jolloin kodin ilme voi ajan myötä alkaa tuntua hieman valjulta tai nuhjuiselta. Visuaalisten havainnekuvien avulla moni asiakkaamme on kuitenkin rohkaistunut kokeilemaan kirkkaampiakin värejä, mikä on tuonut merkittävän piristysruiskeen kodin ilmeeseen”, Laine kertoo.

Kodin ilmeen ja tunnelman päivittämiseksi sisustussuunnittelija voikin tehdä esimerkiksi valaistussuunnitelman tai värikartan. Apua on saatavilla myös kalustukseen ja somistukseen: sisutussuunnittelija osaa auttaa yhdistämään vanhan ja uuden harmoniseksi kokonaisuudeksi sekä korostaa kodin parhaita puolia – ja tarvittaessa häivyttää vähemmän edustavia osa-alueita.

Sisustussuunnitteluprojekti alkaa aina yhteisellä aloituspalaverilla, mielellään paikan päällä kohteessa. “Aloituspalaveri on mielestäni koko projektin tärkein vaihe. Tällöin käydään läpi asiakkaan mieltymykset, toiveet ja tarpeet. Emme siis esimerkiksi ehdota kirkkaan punaista tehosteseinää, jos asiakas ei voi sietää punaista väriä. Mielestäni on tärkeää, että asiakkaan ideoita ei koskaan tyrmätä, vaan suunnittelijan tehtävänä on niiden pohjalta luoda harmoninen ja toimiva kokonaisuus”, Laine pohtii.

Sisustussuunnittelija valitsee yhdessä asiakkaan kanssa mieleiset mutta harmoniset värit ja materiaalit

Tarpeidesi mukaan räätälöity palvelukokonaisuus

Meillä Vainiomäellä aloituspalaveri on aina maksuton eikä sido asiakasta mihinkään. Aloituspalaverin jälkeen laskemme tarjouksen projektin kokonaiskustannuksille ja vasta mikäli asiakas tarjouksen hyväksyy, etenemme projektin seuraaviin vaiheisiin, eli aikataulutukseen ja suunnitteluun.

Kun suunnitelma on lyöty lukkoon, asiakas saa tarkat ja viimeistellyt havainnekuvat käyttöönsä. Sopimuksen mukaan voimme toimittaa asiakkaalle tarkan ostoslistan tai toteuttaa hankinnat hänen puolestaan. Asiakas voi myös itse päättää, viekö suunnitelmat käytäntöön itse vai toteutammeko kaiken työn hänen puolestaan, avaimet käteen -palveluna.

Sisustussuunnittelijamme ja remonttiammattilaisemme tekevät aina tiivistä yhteistyötä. Siksi kun tilaat sekä sisustussuunnittelun että remonttitoteutuksen saman katon alta, saat paitsi laadukkaan ja harkitun lopputuloksen, usein myös merkittävää kustannushyötyä.

Haluatko tietää lisää sisustussuunnittelusta tai palvelukokonaisuuksistamme? Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Lue lisää sisustussuunnittelusta Ota yhteyttä