uusi keittiö

Haaveissa uusi keittiö? Huomioi nämä keittiöremontin suunnittelussa

Keittiötä ei suotta kutsuta kodin sydämeksi. Keittiössä tulee kuin huomaamatta vietettyä päivittäin aikaa jopa useita tunteja: lähes jokainen päivä sekä alkaa että päättyy keittiöön.

Siksi onkin ymmärrettävää, että esimerkiksi asuntoa ostaessa keittiö on yksi ensimmäisistä asioista, mihin kiinnitetään huomiota. Huolellisesti suunniteltu, tilava ja uusi keittiö parantaa merkittävästi asumismukavuutta ja täten nostaa myös huoneiston arvoa.

Keittiöunelmat todeksi

Eikö keittiösi vastaa enää tarpeitasi? Olisiko sen toiminnallisuudessa parantamisen varaa? Vai oletko kenties myymässä huoneistoasi?

Me autamme sinua suunnittelemaan unelmiesi uuden keittiön!

Suunnittele huolellakeittiöremontin suunnittelu

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Kun keittiö on suunniteltu juuri sinun yksilöllisiin tarpeisiisi, sujuvat arkiset keittiöaskareet kuin tanssi.

Aloita siis suunnittelu pohtimalla tarpeitasi. Laitatko mielelläsi ruokaa itse vai sopivatko sinun arkeesi paremmin noutoruoka ja puolivalmisteet? Järjestätkö usein illallisjuhlia vai ruokitko vain omaa perhettäsi? Pyöriikö keittiössäsi pieniä apukokkeja?

Mieti esimerkiksi, miten toimit ja liikut keittiössä. Mikä olisi ihanteellinen sijainti ruoanlaittovälineille? Missä välissä olisi hyvä olla laskutilaa? Haluatko seurustella vieraittesi kanssa samalla, kun laitat illallista?

Jos kokonaiskuvan hahmottaminen ja tarpeidesi sanoittaminen tuntuu hankalalta, älä epäröi ottaa ammattilaista avuksesi jo suunnitteluvaiheessa. Keittiöremonttien asiantuntija osaa etsiä myös piilevät tarpeesi ja auttaa sinua suunnittelemaan toimivan kokonaisuuden.

Käytännöllistä vai ylellistä? Valitse sopivat materiaalit

Keittiömateriaalien, kuten lattian, välitilan, kaappien ja tasojen, valinnassa otetaan helposti huomioon vain ja ainoastaan visuaalinen puoli. Toki, on tärkeää, että keittiön värit ja materiaalit miellyttävät silmääsi, mutta myös taloutesi yksilölliset tarpeet kannattaa ottaa huomioon materiaalien valinnassa.

Vaikka tummat värit ovat viime aikoina olleet suosittuja ja näyttävät tyylikkäiltä, kannattaa värien valinnassa ottaa myös keittiön pohjaratkaisu huomioon: jos keittiö on kovin pieni, tummat värit saattavat tehdä siitä entistä ahtaamman tuntuiset, kun valkoiset sävyt puolestaan avartaisivat tilaa.
Jos perheessäsi on pieniä lapsia tai eläimiä, jotka häärivät keittiössä, kannattaa valita helposti puhdistettavat ja jonkin verran kosteutta sietävät materiaalit. Esimerkiksi laatta- tai epoksilattia ei heti säikähdä kaatunutta maitolasia, toisin kuin parketti.

Puiset tasot tuovat keittiöön ihan lämmintä ja ylellistä tunnelmaa, mutta vaativat myös ylläpitoa ja hoitoa. Oletko valmis pyyhkimään välittömästi tomaattikastikkeen roiskeet sekä ajoittain myös huoltamaan tasoa? Vai sopisiko sinulle paremmin helposti puhdistettavat ja helppohoitoiset laminaattitasot?

Muista siis materiaalien valinnassa ottaa ulkonäön lisäksi huomioon myös käytännöllisyys – kiität itseäsi myöhemmin.

keittiöremontti itse vai ammattilaisen toimesta?Tein itse ja säästin – vai varmasti laadukas ja pitkäikäinen lopputulos?

Mikäli keittiösi kaipaa vain pientä ilmeen piristystä, voi esimerkiksi pelkkä kaappien ovien vaihto sekä uusi maalikerros tehdä ihmeitä. Toisinaan keittiö kaipaa kuitenkin täyttä uudistusta, johon voi sisältyä jopa väliseinien purkamista.

Pienet viilaukset on toki mahdollista tehdä myös itse, mutta varsinkin kokonaisvaltaisissa remonteissa on syytä luottaa ammattilaiseen. Myös esimerkiksi uusien kodinkoneiden asennuksessa kannattaa ottaa huomioon, että laitteiden takuun säilyminen voi vaatia ammattilaisen asennuksen eikä vakuutusyhtiö välttämättä korvaa itse asennetun pesukoneen aiheuttamaa vesivahinkoa.

Vaikka kyse olisikin vain pienestä pintaremontista, ei ammattilaisen apu välttämättä siltikään ole huono idea. Ammattilaisen toteuttama keittiöremontti on varmasti laadukas, siisti ja pitkäikäinen – ja lisäksi voit viettää remonttiin kuluvan ajan vaikkapa läheistesi kanssa elämästä nauttien.

Saammeko olla avuksi?

Meillä, Maalausliike Vainiomäellä, on vuosien kokemus erilaisista keittiöistä ja niiden remontoinnista. Kuljemme rinnallasi mielellämme jo suunnitteluvaiheesta lähtien aina valmiiseen keittiöön – tai sitten voit toimittaa meille valmiin suunnitelman ja nauttia käyttövalmiista, toiveittesi mukaisesta lopputuloksesta.

Lue lisää keittiösuunnittelusta Tutustu keittiöremonttipalveluihimme