Investointi asunnon remonttiin voi maksaa itsensä takaisin moninkertaisena

Moni suhtautuu asunnon vaatimiin remontteihin ainoastaan pakollisena pahana ja harmaita hiuksia aiheuttavana rahareikänä. Oikea-aikainen asunnon remontti voi kuitenkin olla sijoitus, joka maksaa itsensä nopeasti takaisin – parhaimmillaan moninkertaisena.

Etenkin asuntosijoittajan tai asunnon myyntiä harkitsevan kannattaakin nyt höristää korviaan, sillä tässä artikkelissa kerromme, miksi ja miten asunnon remontti voi mahdollistaa sinulle paremman myynti- tai sijoitustuoton.

Asunnon remontointi ennen myyntiä

Jos suunnittelet kotisi myyntiä, kannattaa ennen myynti-ilmoituksen laatimista tarkastella kodin tulevia remonttitarpeita. Alkaako kylpyhuone olemaan teknisen käyttöikänsä päässä tai ovatko keittiön kodinkoneet viime vuosikymmeneltä? Paljastaako kevätaurinko parketin naarmut ja kulahtaneet maalipinnat?

Remonttitarpeet ovat usein ensimmäinen asia, johon potentiaalinen ostaja kiinnittää huomionsa – etenkin suuriksi ja kalliiksi miellettyjen kylpyhuone- ja keittiöremonttien kohdalla. Remonttia vaativan asunnon myynti voi pidentää myyntiaikaa sekä laskea asunnon myyntihintaa.

Kun ostajan ei tarvitse heti alkaa murehtimaan tulevista remonteista, vaan hän voi asuntonäytöllä keskittyä sisustussuunnitteluun ja uudesta elämästä haaveiluun, on hyvin todennäköistä että kiinnostus myytävää kohdetta kohtaan lisääntyy, myyntiaika lyhenee ja myös asunnosta saatava myyntihinta on korkeampi.

Pohdi siis tarkasti, olisiko asunnon remontointi tarpeen ennen myynti-ilmoituksen rustaamista. Siihen, miten remontti vaikuttaa asunnon kiinnostavuuteen ja arvoon markkinoilla vaikuttaa myös asunnon tyyppi, sijainti ja monet muut asiat. Jos et ole varma, miten esimerkiksi kylpyhuoneremontti voisi vaikuttaa asunnon arvoon, kannattaa tutkia vastaavien kohteiden – remonttia vaativien ja vastikään remontoitujen – hintapyyntöjä netissä tai ottaa yhteyttä esimerkiksi kiinteistönvälittäjään tai asuntojen remontointiin erikoistuneeseen ammattilaiseen.

Sijoitusasunnon remontointi

Sijoitusasunnon kohdalla remontti voi vaikuttaa vieläkin merkittävämmin asunnosta saatavaan tuottoon. Hyväkuntoinen ja remontoitu asunto on vuokramarkkinoilla halutumpi, ja siitä ollaan myös usein valmiita maksamaan korkeampaa vuokraa. Vaikka sijoitusasunnon remontointi on aina investointi, se voi kuitenkin maksaa itsensä pitkällä aikavälillä moninkertaisesti takaisin.

Asuntosijoittajan on myös hyvä muistaa, että sijoitusasunnon remonttikulut ovat vähennettävissä verotuksessa. Muista kuitenkin, että mikäli remontoit juuri hankittua sijoitusasuntoa ennen ensimmäisen vuokralaisen sisäänmuuttoa, tulee vuokrasopimuksen olla jo solmittuna, jotta kulut voidaan vähentää. Hyvä vaihtoehto on myös odottaa remontin kanssa hetkeä, jolloin edellinen vuokrasuhde päättyy mutta uusi ei ole vielä alkanut. Sijoitusasunnon verovähennys tehdään vuokraustoiminnasta aiheutuneena kuluna, eli sen katsotaan vähentävän vuokratulon määrää.

Asuntojen flippaaminen

Yksi tapa tehdä asuntosijoittamista on asuntojen flippaaminen. Tämä tarkoittaa sitä, että asuntosijoittaja hankkii usein remonttia vaativan asunnon, jonka hän myy remontin jälkeen korkeammalla hinnalla, kuin mitä asunnosta itse maksoi. Sijoitustoiminnan tuotto syntyy tällöin remontoinnin seurauksena tapahtuvasta asunnon arvonnoususta.

Osa asuntoflippaajista tekee remontin itse maksimoidakseen voittonsa, mutta on hyvä muistaa, että ammattilaisen toteuttamana remontin kesto on usein lyhyempi, mikä vähentää käyttämättömänä olevasta asunnosta aiheutuvia kuluja. Nopeasti ja laadukkaasti ammattilaisen toimesta tehty remontti voi täten mahdollistaa lähes yhtä korkean tuoton, ja ainakin nopeuttaa sen realisoitumista.

Haluatko maksimoida asuntosi myynti- tai sijoitustuoton?

Me Maalausliike Vainiomäellä olemme kokenut remonttialan ammattilainen, joka paitsi toteuttaa asuntojen remonttityöt nopeasti ja laadukkaasti, osaa myös neuvoa sinua tuottoisan remontin suunnittelussa.

Olemme myös asuntosijoittajan luotettava kumppani – oli kyse sitten yksittäisen sijoitusasunnon remontoinnista tai koko asuntosalkun kattavasta kumppanuudesta. Kanssamme sijoitusasuntosi tuoton maksimointi hoituu helposti, nopeasti ja sujuvasti.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä kannattava remontti!

Ota yhteyttä